Jämför kattförsäkringar - hitta bästa skyddet för din katt

Hitta den bästa kattförsäkringen för din unika katt och ekonomi på vår jämförelsesida. Vi gör det lätt att se priser, villkor och fördelar från ledande försäkringsgivare. Ge din katt optimalt skydd till rätt pris.

Topplista kattförsäkringar 2024

Lassie Kattförsäkring

Trustpilot: 4.4

 • Sveriges nöjdaste kunder
 • Första månaden gratis
 • Digital kundsupport alla dagar 08-21
 • Täcker tandsjukdomar
Prisexempel: 110 kr/mån*
Se ditt pris
Bäst

Hedvig Kattförsäkring

Trustpilot: 4.3

 • Omfattande skydd
 • Hög ersättning
 • Ingen bindningstid
 • Fria vårdsamtal
 • Täcker tandsjukdomar (Gäller ej nivån Bas)
 • Billigast (Nivå Bas)
Prisexempel: 69 kr/mån*
Se ditt pris
 • Skydd för tidigare hälsobesvär
 • Obegränsad online vet 24/7
 • Snabb ersättning
 • Billigast (Nivå Standard)
Prisexempel: 87 kr/mån*
Se ditt pris
 • Snabb och smidig skadehantering
 • Medicin på recept ingår alltid
 • Bäst Svenskt kvalitetsindex 2023
 • Täcker tandsjukdomar
Prisexempel: 111 kr/mån*
Se ditt pris
 • Nykomling
 • Lanseringsrabatter finns
 • Kombinera med foderprenumeration
Prisexempel: 95 kr/mån*
Se ditt pris

* Prisexemplet är gjort på en 3-årig utekatt som är huskatt/blandras. Katten är en kastrerad hankatt. Veterinärbelopp är 30 000 kr (bas). Fast självrisk är 3000 - 3500 kr och rörlig självrisk är 25%. Undersökningen är gjord av jamforforsakringar.se 2024-01-03.

Bästa kattförsäkringen 2024

Bäst kattförsäkring 2024 är Lassie kattförsäkring. Utnämnandet baseras på:

 • Prisnivå
 • Vad som ingår
 • Kundbetyg

Försäkringen ligger på en väldigt bra prisnivå. I prisexemplet kostade det 135 kr/mån för nivå Standard (60 000 kr i veterinärbelopp). Lassie täcker alltid tandsjukdomar som TR/FORL. Kundbetyget är högt med 4.4 i snitt hos Trustpilot.

Toppbetygen i alla tre kategorier gör att Lassie kattförsäkring är bäst i test.

Vad kostar en kattförsäkring?

Veterinärvårdsbelopp:

Bas: 30 000 kr

Standard: 60 000 kr

Premium: 160 000 kr

FörsäkringsbolagBasStandardPremium
Hedvig69 kr179 kr (2500 kr + 25%)419 kr (2500 kr + 15%)
FurryChamp87 kr116 kr-
Lassie110 kr135 kr215 kr
Svedea111 kr157 kr-
Petson95 kr127 kr222 kr

Prisexemplet är gjort på en 3-årig utekatt som är huskatt/blandras. Katten är en kastrerad hankatt. Fast självrisk är 3000 - 3500 kr och rörlig självrisk är 25% med undantag för Hedvig Standard och Premium. Undersökningen är gjord av jamforforsakringar.se 2024-01-03.

Vad är en kattförsäkring?

En kattförsäkring är en typ av djurförsäkring utformad för att skydda dig och ditt husdjur mot oväntade sjukdomar eller olyckor. Detta kan inkludera allt från rutinmässiga veterinärbesök till akutvård, operationer och mediciner. Genom att skaffa en kattförsäkring försäkrar du att din älskade katt får den bästa möjliga vård utan att du behöver oroa dig för höga kostnader. Beroende på vilken försäkring du väljer kan du även få ersättning för saker som kastrering, vaccination och skadegörelse. Det är viktigt att jämföra olika försäkringsalternativ för att hitta den bästa kattförsäkringen som passar just ditt husdjurs behov. Glöm inte att en bra försäkring bidrar till en tryggare och hälsosammare tillvaro för din katt!

Vad är en kattförsäkring?

Vad finns det för olika kattförsäkringar?

Välja den bästa kattförsäkringen kan vara en utmaning med tanke på mångfalden av olika typer som finns tillgängliga på marknaden. Kattförsäkringar kan variera från grundläggande till premium, var och en med sina egna fördelar och nackdelar. De mest populära kattförsäkringarna inkluderar sjukdoms- och olycksfallsförsäkringar, livförsäkringar och kattförsäkringar som täcker både sjukdom och olycksfall.

Sjukdoms- och olycksfallsförsäkringar ger ersättning för veterinärkostnader om din katt blir sjuk eller skadas i en olycka. Livförsäkringar däremot tillhandahåller en utbetalning om din katt avlider. Vissa kattägare väljer också en kombinationsförsäkring som täcker både sjukdom och olycka.

Det är viktigt att komma ihåg att den bästa kattförsäkringen beror på din specifika situation och behov. Ta tid att jämföra olika försäkringar, priser och villkor för att hitta det bästa skyddet för din fyrbenta vän.

Oavsett vilken typ av kattförsäkring du väljer, är det essentiellt att du läser igenom villkoren noggrant. Kom ihåg att din katt är en värdefull del av din familj, och det är viktigt att ha rätt skydd för att säkerställa deras hälsa och välbefinnande. En bra kattförsäkring erbjuder den tryggheten.

Vad ska man tänka på när man väljer kattförsäkring?

Att välja rätt kattförsäkring kan vara en komplex uppgift. Det finns en mängd olika försäkringsbolag och försäkringar att välja mellan, alla med sina unika täckningar och premiesatser. Därför är det viktigt att du tar dig tid att göra en noggrann jämförelse för att hitta den bästa möjliga försäkringen för din katt. Först och främst, titta på vilka moment försäkringen täcker. Inkluderar den saker som sjukdom, olycksfall, veterinärvård och medicinering? Dessutom bör du noggrant granska premiebeloppet och eventuella självrisker.

Kattförsäkringar kan variera stort i pris, så att jämföra olika alternativ kan spara dig mycket pengar på lång sikt. Kom ihåg att den billigaste försäkringen inte nödvändigtvis är den bästa - det är värt att betala lite mer för en försäkring som ger bra skydd för din katt. Slutligen, läs recensioner och kundomdömen om de olika försäkringsbolagen. Där kan du få en känsla av företagets tillförlitlighet och kvalitet på deras kundservice. Genom att noggrant undersöka alla dessa faktorer, kan du hitta den kattförsäkring som bäst uppfyller dina och din katts behov.

Varför kattförsäkring är viktigt

Ekonomisk trygghet

Veterinärkostnader kan vara oväntat höga, särskilt när det handlar om akut sjukdom eller olycksfall. Med en kattförsäkring slipper du oroa dig för om du har råd att ge din katt den vård den behöver. Försäkringen kan täcka allt från undersökningar och medicinering till kirurgiska ingrepp.

Andra oväntade kostnader

Kattförsäkringar kan också täcka andra oväntade utgifter som kostnader vid dödsfall, stöld eller förlust. Vissa försäkringar erbjuder till och med ersättning för annonskostnader och hittelön för att hjälpa till att återföra en bortsprungen katt.

Sinnesfrid

Att ha en kattförsäkring innebär att du kan slappna av i vetskapen om att din käraste vän är täckt ifall något händer. Oavsett om din katt är inomhus eller tillbringar tid utomhus, finns det alltid en risk för oväntade händelser som inte går att förutsäga.

Förebyggande vård

Många gånger inkluderar kattförsäkringen också rutinmässig vård som vaccinationer, avmaskning och regelbundna kontroller. Dessa förebyggande åtgärder kan spara dig från mycket högre kostnader framöver.

Läs mer om vanliga sjukdomar hos katter

När är rätt tid att teckna en kattförsäkring?

Så tidigt som möjligt

Det är bäst att teckna kattförsäkring när katten är ung och frisk. Detta är därför att försäkringar sällan täcker "förvärvade tillstånd" som uppstår före tecknandet av försäkringen. Ju yngre och friskare din katt är vid försäkringens start, desto mer omfattande kan skyddet vara.

Innan katten åldras

Liksom med människor ökar sannolikheten för hälsoproblem med åldern hos katter. Det kan därför vara svårare och dyrare att få en försäkring för en äldre katt, samt mer utmanande att få täckning för åldersrelaterade hälsotillstånd.

Före uppfödning

Om du planerar att din katt ska få kattungar, är det idealiskt att se över försäkringsskyddet innan uppfödningen. Detta kan hjälpa dig att täcka eventuella komplikationer som kan uppkomma både under dräktigheten och efter förlossningen.

Vid livsförändringar

Om din livssituation förändras dramatiskt—kanske på grund av flytt, jobbbyte eller att ekonomin blir ansträngd—kan det vara en bra tid att se över ditt behov av kattförsäkring. På så vis kan du säkerställa att din katt fortsatt har skydd under osäkra tider.

Läs mer om när man ska försäkra sin katt

Vilka kattförsäkringar täcker TR/FORL?

TR/FORL (Tandresorption/Feline Odontoclastic Resorptive Lesions) är en smärtsam kattsjukdom där tandvävnaden bryts ner. Symptom kan inkludera svårigheter att äta, blödningar från munnen, och synliga skador på tänderna. Orsakerna är inte helt klarlagda men kan involvera genetik, infektioner, och diet.

Behandling innebär vanligtvis att ta bort drabbade tänder för att lindra smärta. Regelbunden tandvård är viktig för att förebygga sjukdomen, och regelbundna veterinärbesök rekommenderas för tidig upptäckt och behandling.

Följande kattförsäkringar täcker TR/FORL:

 • Lassie Kattförsäkring
 • Hedvig Kattförsäkring
 • Svedea Kattförsäkring

Vilken kattförsäkring är billigast?

De billigaste kattförsäkringarna just nu för nivå Bas respektive nivå Standard är:

 • Hedvig Kattförsäkring
 • FurryChamp Kattförsäkring

Vanliga frågor

Senast uppdaterad:

March 5, 2024