Jämför hundförsäkringar - välj rätt skydd för din fyrbenta vän

Hitta den bästa hundförsäkringen 2024 med vår guide. Vi förenklar jämförelsen och hjälper dig välja rätt täckning till rätt pris för din hund. Ge ditt husdjur det skydd det förtjänar enkelt och tydligt.

Topplista hundförsäkringar 2024

Lassie Hundförsäkring

Trustpilot: 4.4

 • Sveriges nöjdaste kunder
 • Första månaden gratis
 • Digital kundsupport alla dagar 08-21
 • Täcker tandsjukdomar
Prisexempel: 158 kr/mån*
Se ditt pris
Bäst

Hedvig Hundförsäkring

Trustpilot: 4.3

 • Omfattande skydd
 • Hög ersättning
 • Ingen bindningstid
 • Fria vårdsamtal
 • Täcker tandsjukdomar (Gäller ej nivån Bas)
Prisexempel: 119 kr/mån*
Se ditt pris
 • Skydd för tidigare hälsobesvär
 • Obegränsad online vet 24/7
 • Snabb ersättning
Prisexempel: 168 kr/mån*
Se ditt pris
 • Rabatt för hundklubbsmedlemskap
 • Fria besök hos FirstVet
 • Snabb och smidig skadehantering
 • Täcker tandsjukdomar
Prisexempel: 244 kr/mån*
Se ditt pris
 • Nykomling
 • Lanseringsrabatter finns
 • Kombinera med foderprenumeration
Prisexempel: 166 kr/mån*
Se ditt pris

* Prisexemplet är gjort på en 3-årig Golden retriever-hane som är kastrerad. Veterinärbelopp är 30 000 kr (bas). Fast självrisk är 3000 - 3500 kr och rörlig självrisk är 25%. Undersökningen är gjord av jamforforsakringar.se 2024-01-03.

Bästa hundförsäkringen 2024

Bäst hundförsäkring 2024 är Lassie hundförsäkring. Utnämnandet baseras på:

 • Prisnivå
 • Vad som ingår
 • Kundbetyg

Försäkringen ligger på en väldigt bra prisnivå. I prisexemplet kostade det 264 kr/mån för nivå Standard (60 000 kr i veterinärbelopp). Lassie täcker alltid tandsjukdomar. Kundbetyget är högt med 4.4 i snitt hos Trustpilot.

Toppbetygen i alla tre kategorier gör att Lassie hundförsäkring är bäst i test.

Vad kostar en hundförsäkring?

Veterinärvårdsbelopp:

Bas: 30 000 kr

Standard: 60 000 kr

Premium: 160 000 kr

FörsäkringsbolagBasStandardPremium
Hedvig119 kr269 kr (2500 kr + 25%)649 kr (2500 kr + 15%)
Lassie158 kr264 kr495 kr
FurryChamp168 kr223 kr-
Svedea244 kr366 kr-
Petson166 kr263 kr592 kr

Prisexemplet är gjort på en 3-årig Golden retriever-hane som är kastrerad. Fast självrisk är 3000 - 3500 kr och rörlig självrisk är 25% med undantag för Hedvig Standard och Premium. Undersökningen är gjord av jamforforsakringar.se 2024-01-03.

Vad är en hundförsäkring?

En hundförsäkring är en typ av försäkring som skyddar hundägare mot oväntade kostnader som kan uppstå i samband med deras hunds hälsa och välbefinnande. Försäkringen kan täcka olika typer av kostnader, som medicinska behandlingar, operationer, mediciner och även rehabilitering. Dessutom kan en del hundförsäkringar ge ersättning vid skada i hemmet orsakad av hunden, rättsligt skydd, ansvar vid skada på tredje part och till och med ersättning vid hundens bortgång. Därför är en hundförsäkring viktig för att ge ekonomiskt skydd mot oförutsedda händelser som kan påverka hundens liv och hälsa.

Vad är en hundförsäkring?

Vad finns det för olika hundförsäkringar?

Det finns en rad olika hundförsäkringar att välja mellan, alla med sina egna specifika fördelar och skyddsnivåer. De flesta hundförsäkringar innehåller sjuk- och olycksfallsförsäkring, vilket innebär att du får ersättning om din hund blir sjuk eller skadas i en olycka. Vissa försäkringar erbjuder även livförsäkring, vilket innebär att du får ersättning om din hund skulle avlida.

Utöver dessa grundläggande försäkringar finns även tilläggsförsäkringar. Ett exempel är ansvarsförsäkring som täcker eventuella skador din hund kan orsaka andra, detta kan vara skador på andra människor, djur eller egendom. En annan typ av tilläggsförsäkring är veterinärvårdsförsäkring, vilken täcker kostnader för veterinärvård utöver de som täcks av den grundläggande försäkringen.

Även försäkringar för mediciner, rehabilitering, och specifika sjukdomstillstånd finns tillgängliga. För de hundägare som avlar finns även speciella försäkringar som täcker kostnader som kan uppstå i samband med dräktighet och valpning.

Alla hundförsäkringar olika både gällande vad de täcker och hur mycket de kostar, så det är viktigt att jämföra olika alternativ innan man väljer. Vad som är bäst för en hund kan vara mindre bra för en annan, beroende på faktorer som ålder, ras, hälsa och livsstil.

Vad ska man tänka på när man väljer hundförsäkring?

När du väljer en hundförsäkring finns det flera saker att ta hänsyn till. Först bör du jämföra olika försäkringsbolag. Läs noga igenom vad de olika försäkringarna täcker, pris, självrisk och vilka begränsningar de kan ha. Se till att kontrollera att försäkringen täcker kostnader för veterinärvård, vilket kan inkludera allt från rutinmässiga checkar till olycksfallsbehandling.

Det är också viktigt att kontrollera om försäkringen erbjuder ansvarsförsäkring. Det kan skydda dig ekonomiskt om din hund skadar någon annan eller orsakar materiell skada.

Livförsäkring kan också vara något att överväga. Detta kan hjälpa till att täcka kostnaderna om din hund plötsligt skulle avlida.

Du bör också beakta din hunds ras och ålder eftersom olika raser är benägna till olika hälsoproblem. Vissa försäkringsbolag har också begränsningar baserade på hundens ålder.

Kom ihåg att läsa det finstilta innan du tecknar en policy och tveka inte att ställa frågor till försäkringsbolaget om det är något du inte förstår.

Tänk långsiktigt och välj en försäkring som passar både din budget och din hunds behov. Det är viktigt att ha en bra försäkring för att skydda både din hund och dig själv.

Varför ska man teckna hundförsäkring?

Ekonomisk Säkerhet

Veterinärvård kan snabbt bli mycket kostsam, speciellt om hunden råkar ut för en svår olycka eller en allvarlig sjukdom. En hundförsäkring kan erbjuda ekonomiskt stöd och säkerställa att du kan ge din hund den bästa möjliga vård utan att oroa dig för de finansiella konsekvenserna.

Trygghet

Med en hundförsäkring får du en ökad sinnesro. Du vet att om oturen är framme, kan du fokusera på hundens återhämtning istället för att bli stressad över de ekonomiska aspekterna.

Skydd mot oväntade händelser

Ingen kan förutse framtida sjukdomar eller olyckor. En försäkring fungerar som en skyddsnät när det oförutsedda händer. Istället för att hamna i en situation där du kanske måste göra hjärtskärande beslut baserat på dina finansiella resurser, ger försäkringen dig handlingsfrihet att välja de bästa alternativen för din hunds hälsa.

Förebyggande vård och rutinmässiga besök

Många försäkringsplaner erbjuder även täckning för förebyggande vård, som vaccinationer och årliga hälsokontroller. Dessa förebyggande åtgärder är avgörande för att hålla din hund frisk på lång sikt.

När är bästa tiden att teckna en hundförsäkring?

Vid valpåldern

Det rekommenderas att teckna en försäkring så snart som möjligt, helst när hunden är en valp. Försäkringspremierna är vanligtvis lägre för yngre hundar och valpar anses ha färre befintliga hälsotillstånd, vilket gör det enklare att få ett omfattande skydd.

Före befintliga tillstånd utvecklas

Om du väntar med att försäkra din hund tills den blir äldre eller efter att den redan har utvecklat hälsoproblem, kan det bli svårt att få täckning för dessa tillstånd då de ofta anses vara "förvärvade tillstånd" och därför inte täcks av försäkringen.

Förändringar i livssituationen

Om din livssituation ändras, exempelvis om du flyttar, byter jobb eller familjesituationen förändras, kan det påverka din ekonomi och därmed dina möjligheter att hantera oväntade utgifter. Det är då klokt att se över och teckna eller justera din hundförsäkring.

Vad täcker en hundförsäkring?

Hundförsäkringar erbjuder ekonomisk trygghet för hundägare genom att täcka kostnader för veterinärvård, operationer och ibland rehabilitering. Dessa försäkringar bidrar till att skydda dig mot höga utgifter om din hund skulle bli sjuk eller råka ut för en olycka. De kan inkludera ersättning för allt från akutvård till långsiktig behandling av kroniska tillstånd.

Utöver sjukvårdskostnader täcker många hundförsäkringar ansvarsskydd. Detta är viktigt eftersom hundägare juridiskt kan hållas ansvariga om deras hund orsakar skada på egendom eller personer. Livförsäkringsdelen av policyn kan erbjuda kompensation om hunden oväntat skulle avlida eller behöva avlivas.

När en älskad hund går förlorad täcker vissa försäkringar dessutom kostnader för sökande, såsom annonsering och belöning. Trots dessa omfattande täckningar är det viktigt att notera att försäkringar ofta har vissa exkluderingar, såsom ärftliga tillstånd eller problem som fanns innan försäkringen tecknades. Se till att du förstår detaljerna i din policy för att säkerställa att din hund får det skydd den behöver.

Läs mer om vad en hundförsäkring täcker

Vilka hundförsäkringar täcker tandsjukdomar?

Tandsjukdomar hos hundar är vanliga och kan leda till tandköttssjukdomar, tandsten och tandförlust. Symptom inkluderar dålig andedräkt, synlig plack, blödande tandkött och ätsvårigheter. För att förebygga problemen: borsta hundens tänder regelbundet, ge tandvänliga tuggleksaker och snacks, och gå på regelbundna tandkontroller hos veterinären. Tidig upptäckt och förebyggande vård är essentiellt för din hunds tandhälsa.

Följande hundförsäkringar täcker tandsjukdomar:

 • Lassie Hundförsäkring
 • Svedea Hundförsäkring
 • Hedvig Hundförsäkring

Vanliga frågor

Senast uppdaterad:

March 5, 2024